Porozumění krátkodobým a dlouhodobým půjčkám

Chceme-li přesně chápat, co je dlouhodobá půjčka bez prověřování registru, je zapotřebí se detailněji seznámit s konceptem krátkodobých a dlouhodobých půjček.

Krátkodobé půjčky mohou nabízet vyšší částky, ale jejich splatnost je omezena na krátké časové úseky, obvykle jen jeden měsíc, někdy 45 dní nebo 2 měsíce. Po uplynutí tohoto období musíte vrátit nejen půjčenou částku, ale také splatit úroky a další poplatky.

Na druhou stranu, dlouhodobá půjčka je typ úvěru s delším časovým horizontem splatnosti. Může jít o 1 rok, 2 roky, 10 let, a to se může lišit dle politiky každého poskytovatele půjček. Některé společnosti nabízejí možnost individuálně si upravit dobu splatnosti (pokud jejich podmínky toto umožňují).

Přínosy dlouhodobých půjček bez prověřování registru

Jaký je hlavní přínos dlouhodobé půjčky bez prověřování registru? Nejde jen o skutečnost, že budete splácet delší dobu – třeba několik měsíců nebo let. To by některým lidem mohlo vadit, protože by chtěli být bez dluhů co nejdříve. Klíčovým přínosem je, že čím delší je splatnost dlouhodobé půjčky bez prověřování registru, tím nižší jsou vaše měsíční splátky.

Na rozdíl od krátkodobé nebankovní půjčky, která často vyžaduje rychlou a jednorázovou splátku, dlouhodobá půjčka bez prověřování registru se splácí postupně a může být často již několik set korun měsíčně.

Záchrana pro dlužníky

Dlužníci, kteří se potýkají s dluhy a v minulosti měli problémy se splácením (což je vidět v registrech dlužníků po další 3 až 4 roky), mohou považovat vysoké splátky za velké riziko. Existuje nebezpečí, že nebudou mít dostatek peněz na splacení a opět se dostanou do dluhové pasti.

Dlouhodobá půjčka bez prověřování registru je tak rozložena na tak dlouhý čas, že měsíční splátky jsou velmi nízké. U některých poskytovatelů si můžete upravit dobu splatnosti, provést mimořádnou splátku, splatit dluh předčasně a tak dále. To závisí na konkrétních podmínkách daného poskytovatele.

Pokud víte, že jinde vám nepůjčí a půjčka bez prověřování registru se vám jeví jako jediné vhodné řešení, zvažte dlouhodobou variantu. Věřte, že pro vás bude na konci příjemnější než krátkodobá.

Změny úroků a RPSN

Nebankovní půjčky jsou často atraktivní díky možnosti sjednání online. Většina důvěryhodných poskytovatelů má na svém webu online kalkulačku, kde si můžete sami vybrat požadovanou částku a u některých si můžete vybrat také dobu splatnosti. Záleží tedy na vás, jak dlouho budete chtít půjčku splácet.

Před tím, než se definitivně rozhodnete a odešlete žádost, vyzkoušejte různé varianty. Je běžné, že s různou dobou splatnosti se mění i výše úroků a RPSN. Tyto hodnoty jsou u půjčky bez prověřování registru obvykle vysoké. Dlouhodobá půjčka bez prověřování registru může mít nižší (nebo vyšší) úroky a RPSN, protože se obě často odvíjejí od výše splátek a doby splatnosti. Jednoduše si tak můžete najít variantu, která vám bude připadat nejvýhodnější a u které nezaplatíte příliš mnoho.